Opleiding Cranio-Sacraal ​

Praktisch :

  

Data de volgende Cyclus 1 met Martine Hoerée : 
Module 1 van 29/11 tem 1/12 2019 

Module 2 van 13 tot 15 December 2019

Vrijdagavond (18.30-21.30) + Zaterdag en Zondag (9.30-17.30)

Oefendag van cyclus 1: zondag 20 januari 2020 (10-17uur)

Plaats : O-KI , E. Keymplein 41, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Prijs: Module 1  tot en met Module 6 kosten 300 euro per module. Module 7 en 8  kosten 400 euro per module. Module 9 (Synthese) kost 600 euro. De 4 Oefen Dagen (OD) kosten 50 euro voor de volledige dag. Er is één OD in Cyclus 1, twee in Cyclus 2, en één in Cyclus 3. De prijs van de tutorial is 100 euro. De test op het einde kost 100 euro, inclusief de administratieve kosten voor het getuigschrift.

Prijs met korting :  Wanneer u per blok betaalt ontvangt u een korting ( - 500 euro ) : 
Cyclus 1 : Module 1 + 2 + 1OD  :  550 euro. 
Cyclus 2 : Module 3 tem 6 + 2OD + Tutorial : 1150 euro. 
Cyclus 3 : Module 7,8,9 + 1OD + Test&Certificaat  : 1400 euro.

Een factuur op een eenvoudige aanvraag, maar steeds bij betaling of ten laatste voor het einde van het boekhoudkundig kwartaal.
Gemiste lessen : Indien u een Module gemist heeft in heel de opleiding en u betaald heeft per cyclus, kan u 1 Module gratis inhalen. Indien u meer dan 1 Module gemist heeft , of wanneer u graag een Module herhaalt, kan u dat aan de 50% korting. 

 

Gratis kennismakingde volgende gratis Ontdekkingsavond

Workshop :  Aanwezig Zijn in een Relatie

Telefoon Martine : 0493-420.415

Module 1 INITIATIE 


De ‘Breath of Life’ of Levensadem zoals Dr W.G. Sutherland omschreef, is een universele creatieve intelligentie, die alle organismen van levenskracht voorziet.  Het is een Bewustzijn, een matrix, waarin leven tot uitdrukking kan komen.  Het is energie, die nog ongedifferentieerd is.  De ‘Potency’ is de actie van de Breath of Life in ons lichaam.  Het verbindt de subtiele energie met de materie en veroorzaakt een beweging van het cranio-sacraal vocht en de dura mater en tegelijk ook in elke cel van het lichaam.  Bij ontstaan en ontwikkeling van leven, vindt er steeds een omzetting plaats van energie in vloeibare vorm en van vloeibare toestand naar materie. We leren het Cranio-sacraal systeem begrijpen vanuit een Holistische visie en vanuit de Embryologie.  Creatie gebeurt in elk moment.  Aanwezigheid in het NU schept mogelijkheid tot verandering en vrije keuze van bestaan in elk moment. 

 

Praktijk:

 • Rusten in Aanwezigheid ‘is de basis van elk moment in het werkbegeleide meditatie
 • Het Relationeel Veld; juiste aftstand voelen en respecteren
 • Het creëren van een ‘holing field’ vanuit het hartcentrum; de pulsatie van het Zijn: het Zijn/het Zelf/de Bron
 • Het belang van de gevoelde hulpbronnen (gewaarwordingen-sensaties-gevoelsgewaarwordigen) uit te wisselen per twee. Toegang krijgen tot de hulpbronnen.
 • Primaire As, embryologie en belang van de embryologie  in CSAD
 • De centrale as voelen en je waarnemingsveld verruimen; fysiek lichaam, vleoibaar lichaam en getijdenlichaam-conactritueel en ‘Holistic Shift’
 • De Dynamische Stilte – de Levensadem – het Getijde – de Ritmes
 • Uitwisseling per 2 : oriëntatie naar het vloeibare en het lange getijde 
 • Uitwisseling per 2: Sacrale en Cranio-sacrale hold
 • Oriëntatie naar het lange getijde

 

 

 

Module 2  VERBINDING SCHEDEL - SACRUM

Het reciproque spanningsmembraan

 

 • ‘Motility’ is de ademhaling of pulsering van cellen en weefsels die van binnenuit komt.  Het is een uitdrukking van de Breath of Life.  Deze subtiele beweging volgt het ontwikkelingspatroon van de embryonale fasen.  

 

 • We bekijken het verschijnen in de embryonale schijf van de primaire streep, de neurale groeve en de notochord.  Vervolgens zien we hoe het ruggemergkanaal gevormd wordt, de hersenventrikels en de hersenen.  We leren de anatomie en de functie van  het zenuwstelsel te begrijpen vanuit de evolutie van de mens.

 

 • Het cranio-sacraal (CS) systeem is het geheel van CS vocht, bindweefsel, benige structuren, die  schedel en  sacrum omgeeft en verbindt.  De centrale as is de verbinding en de drager van dit geheel.  We onderscheiden  hierin de Quantum-as, de primaire as en de vloeibare as.

 

 • De potency of de levenskracht in het CS systeem wordt geaktiveerd tijdens de behandeling op de tafel en vervolgens door reptielbewegingen en door de ademhaling te verbinden met de beweging.  De natuurlijke spiraalbeweging van de wervelkolom tijdens beweging stimuleert ook de potency.  Door bewegingszinnen leren we deze te respecteren  in de beweging van lig naar zit, van zit naar rechtop tijdens het stappen.

 

 

Meer over onze visie : Cranio Sacraal Auto Dynamisch

1e Cyclus​

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën