Cranio-Sacraal is subtiele, niet-manipulatieve, lichaamsgerichte methode.  
Door een luisterende, lichte aanraking kan men het cranio-sacraal ritme  voelen en het zelfgenezend vermogen  aanspreken. 


Tijdens een behandeling wordt terug ruimte gecreëerd rond zowel lichamelijke als mentale spanningen. 


Het verbindt de twee hersenhelften waardoor de uitwisseling en samenwerking (tussen yin en yang, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen creatief en rekenkundig) beter stroomt. 
Het verhoogt aldus de levenskwalliteit.

 

 

Wat is het Cranio-Sacraal Ritme ?

 

​Het Cranio-Sacraal systeem is een fysiologisch systeem, waarbinnen het centrale zenuwstelsel ontwikkelt en functionneert.  Het zenuwstelsel is beschermd door de schedel (= het cranium) en de wervelkolom tot het heiligbeen (= het sacrum), vandaar de benaming Cranio Sacraal.  Het cranio-sacraal system heeft eigen ritmes, zoals ademhaling en bloedsomloop een eigen ritme hebben.  Er vindt wel een wederzijdse beïnvloeding plaats met deze fysiologische systemen, zoals ook met het endocriene stelsel en met het bewegingsstelsel.
 
Het leven van de mens wordt bepaald door al deze ritmes, waarvan het cranio-sacrale ritme, fundamenteel is.  Het cranio-sacraal systeem beweegt in voortdurende fasen van inkrimping en uitzetting, zoals de ‘Creatie’ zelf. Deze fasen en hun ritme zijn vooral voelbaar in het Cranio-sacraal ( cerebrospinaal ) vocht  en in het bindweefsel.

Praktisch:

 

Een behandeling duurt anderhalf uur.  Na een gesprek, verloopt de behandeling gewoonlijk liggend op de tafel.  Er kan ook al zittend, rechtstaand, of  met beweging op de grond gewerkt worden.  

Tijdens de behandeling is er verbale begeleiding en ondersteuning.  Vaak zijn er ook lange momenten van diepe stilte. Er wordt zowel met het zenuwstelsel (schedel - sacrum) als met het gehele lichaam, gewerkt. Voorzie soepele kledij, er is een kleedruimte ter plaatse.

 

Met: Eén van de twee behandelaars van ons team, vakkundig opgeleid in Cranio-Sacraal Bio Dynamische Therapie.

Talen: Frans, Nederlands, Spaans en Engels

 

 

"Dag Lu, De sessie was zeer intens. Tijdens mijn wandeling daarna voelde ik veel beweging. De behandeling heeft in mijn onderbewuste het één en ander wakker gemaakt en geherprogrammeerd. Deze is nodig om de cyclus door te breken van de chronische ziekte die mijn lichaam me duidelijk maakt. De dag van vandaag ben ik dankbaar dat mijn lichaam me deze signalen geeft, het is lang zo niet geweest."

 

 

 

"Het is een enorme stap voorruit in mijn transformatie proces en hiervoor ben ik je zo dankbaar. Ook is het zo dat ik zelf de moed bijeen raap om uit mijn comfort zone te kruipen, ik mag er zijn en ik hoef mij niet meer te verbergen​."

"Ik voelde me zo bevrijd na de vorige sessie, ik ben je heel dankbaar Lu. Ik voel me vrij, ik voel me vrouw, ik voel me meer verbonden met mijn gevoelens. ​"

" Diepgaand en bevrijdend. De sessie heeft mij enorm deugd gedaan en kwam op het juiste moment. Ik voel dat ik voldoende kracht en steun gekregen heb Maria , en het inzicht ook , om het jarenlange schuldgevoel nu te kunnen omzetten in liefde voor mijn levenskracht. "

Enkele Getuignissen

Naar Bove

Cranio-Sacraal Behandelingen​

Wat is Cranio-Sacraal? 

Cranio-Sacraal is een heel zachte methode die de natuurlijke aanleg  van het lichaam, in zijn streven naar gezondheid en evenwicht, ondersteunt.

dankzij een aanwezigheid zonder oordeel 

kan je terug

voelen wat

er zich vanbinnen afspeelt​

in een diepe Stilte​

 

kan je overbodige conditioneringen laten gaan​

op celniveau en tot in de weefsels...​

openen zich nieuwe keuzes en levensrichtingen voor jou.​

Binnen een veilig kader, waarin lichaam en geest zich ontspannen...

Onze Bio - dynamische benadering van Cranio-Sacraal , volgens F. Sills , spreekt jouw hulpbronnen aan om je levenskracht te vergroten.

Foto Galerij 

 

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën