Bart  Dierick

Manager et Directeur van O-KI,
van O-KI Shiatsu en EmoShiatsu

Tel : 0476-999.421

De O-KI Groep

& Onze Missie

 

Onze missie is u helpen om uw Verbinding met de Bron van Ki (de Levensenergie) te vinden en deze te laten stromen. 

 

O-KI bestaat uit een stevig team van professionele medewerkers, onder de leiding van Bart Dierick.

 

U maakt wellicht kennis met een of meerdere van onze medewerkers :

​ 

 

 

 • Bart Dierick, stichter en directeur van O-KI, geeft professionele behandelingen en opleidingen in Shiatsu, O-KI Shiatsu, StoelShiatsu, EmoShiatsu, Stemtherapie, Reiki, Meditatie, en zijn Yoga van de Transformatie. Zie verder op deze pagina voor de volledige biografie.

 

 • Gunther Vandeven, professioneel musicus klassieke muziek, geeft professionele Shiatsu behandelingen op ontspannend, revitaliserend en regenererend & therapeutisch  niveau. Gunther is docent en geeft he eerste jaar van de opleiding O-KI Shiatsu.​ In het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans. 

  

 • Joaquin Embi-Hernandez (°1971) had een loopbaan in de audio-visuele sector voor hij zichzelf toelegde op Shiatsu en Cranio-Sacraal Therapie. Hij is gediplomeerd in beide disciplines en beoefent ook Scaravelli yoga. Joaquin verwelkomt u voor sessies; in Engels, Frans en Spaans.

 

 • Karin Chami (°1979) beoefent meer dan 10 jaar yoga. Ze begon met Ashtanga, dan Hatha en nu is ze eveneens getraint in Vinyasa Yoga. Ze doceerde in België als in het buitenland. Yoga schenkt Karine een diepe voldoening en welzijn, en ze deelt dit met passie tijdens haar lessen. Ze geeft elke Donderdag yoga les, in het Frans & Engels (en goede noties Nederlands).

 

 • Valentine Brackx (°1992), is yogadocent en beroepsmatig actief in het onderwijs. Ze is gediplomeerd docent Hatha Yoga (RYT, India) en Ashtanga Yoga (RYT, India). Ze studeerde Shiatsu aan de O-KI school en ze blijft zich verdiepen in deze kunst van energetisch aanraken. Valentijn houdt van het leven, werkt met toewijding en heeft de gave om het lichaam en al zijn subtiliteiten te voelen. Ze geeft uitstekende Shiatsu sessies bij O-KI. In het Frans en in het Engels.

   

 

 

 • Blue Kechichiglonian is van Amerikaans-Indiaanse oorsprong, en geeft professionele Shiatsu ontspannende en revitaliserende Shiatsu behandelingen, en ook Shiatsu initiatiecursussen. Blue kreeg een hersentumor in 2019 en creëerde dankzij zijn praktische en doorleefde ervaring, de cursus  " Shiatsu bij kanker of tumor ". Hij geeft sessies te Elsene en Ukkel, in het Engels en Frans. 

 

 • Didier Foucart (°1971) is een actieve papa van zijn vijf kinderen.  Naast een professionele loopbaan in een bedrijf, geeft hij professionele behandelingen Shiatsu op therapeutisch niveau, en shiatsu aangepast aan kinderen. Didier geeft tevens het tweede jaar van de professionele opleiding O-KI Shiatsu.

 

 • Marco Stefani had een carrière als vliegtuigpiloot, en geeft nu ontspannende en revitaliserende Shiatsu behandelingen bij O-KI. Hij geeft ook de wekelijkse les « Natuur wandelen, energetische rekoefeningen en Tree Hugging » in het Zoniënwoud; en de cursus Yoga voor de Ogen.  Marco spreekt Italiaans, Frans en Engels; en heel goede noties van het Nederlands, welkom!

 

 • Geneviève Delhaxhe was 40 jaar werkzaam als mediateur en geeft nu wekelijks haar lessen Qi Gong voor beginners op maandagochtend.

 

   

  Wanneer u O-KI contacteert, per  email of telefoon (of sms, whatsapp, skype, messenger)
  antwoordt Bart en gidst u naargelang uw behoeften
  naar de meeste passende behandeling en medewerker/ster. 

  Bart Dierick (°1965) stichtte in 1998 O-KI, is directeur en manager van O-KI : centrum voor lichaamstherapieën. 

   

  Hij studeerde en oefende Shiatsu relaxatie therapie, revitalisatie therapie en regeneratie therapie en heeft een voltijdse praktijk.  Hij werd docent Shiatsu en werd erkend door de nationale en Europese shiatsu federaties als docent A**.Hij richtte de O-KI Shiatsu- en Reikischool op in 1998. Tien jaar lang leefde hij in Azië waaronder Japan, waar hij zich verdiepte in Shiatsu aan meerdere scholen en meesters, waaronder Kishi, Kimura-san, Masunaga, en Namikoshi. Hij doet meer dan 20 jaar Aikido en volgde les bij verscheidene sensei’s in Japan. Hij volgde er ook de volledige opleiding Reiki in de Reiki Radiance traditie, en werd erkend als Reikimeester bij Yukie Yabuki te Setagaya. 

   

  Gedreven door Ziels-realisatie, volgde Bart cursussen en workshops in een breed spectrum van disciplines: Healing, Oosterse filosofie (Gent), Psychotherapie, Alchemische Relaxatie en Hypnotherapie (Bonnac, France), Aikido (Japan, Zwitserland, Belgie), NLP, the Work (NL), Yoga (India en Canada), Antroposofie en Steinerpedagogie (Dornach in Zwitserland & Stuttgart in Duitsland). Hij was witte monnik in de traditie van het Therravada Boedisme (Vipassana) (Isan, Thailand),  Zenmeditatie (Yokohama), No-mind meditatie, de Merkaba Meditatie en de Flower of Life bij Drunvalo Melchisedek (Canada, Egypte), Biologische Decodering (Brussel), Voice Dialogue (Leuven), Stemwerk (Brussel), en ondernam vele Sweatlodges en  Vision Quests (Frankrijk, USA). Hij beoefende Loving van Barry Long, Being Well (India), oliemassage,Deep Tissue Massage (Andreï), Kunst-therapie volgens de methode van Arno Stern (Frankrijk) en volgens de Antroposofie (Stuttgart). Hij verbleef vele jaren in India in verscheidene yogacentra in India (Risikesh, Osho, Calcutta, Thiruvannamalai) en Tibet; en ontdekte uiteindelijk de Integrale Yoga van Sri Aurobindo in Pondicherry en Auroville, waar hij jarenlang verbleef. Bart ondernam avontuurlijke reizen doorheen India, Iran, het midden oosten, Egypte, Australie, USA, Hawaï, Costa Rica, en reisde jarenlang heel Azië door: van Burma tot de Filippijnen, van China tot Indonesië.  Recent volgde Bart cursussen in Feldenkrais bij Michel Casanova en cursussen Archaïsche Reflexen en Bewegingen bij Roser in Frankrijk.

  In de klassieke sector werkte hij bij een communicatiebedrijf en een internationale bank.  Aan de American Hotel en Motel Association studeerde hij hotelmanagement, en werkte in de hotelbranche in verschillende locaties waaronder Italië, Thailand, Frankrijk, Malaysia en Australië. In Malaysia werkte hij als consultant. Hij werkte als coach, gaf relaxatiecoaching en workshops in bedrijven. Bart weet zijn ervaring in het bedrijfsleven op een unieke manier te integreren in zijn praktische aanpak van menselijke thema's en de innerlijke zoektocht van elke mens. Bart heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. 
  Bart werkt sinds 1998 dagelijks met shiatsu en creëerde EmoShiatsu en de Shiatsu van de Cellulaire Transformatie. Bart en zijn shiatsuschool werd 20 jaar geleden erkend door de Belgische en Europese Shiatsu federaties. Hij werkte lang samen met Martine Hoerée, leerde stemtherapie van haar, en creëerde de prachtige " Shiatsu en Stemtherapie ". Bart geeft regelmatig opleidingen Shiatsu & Stem. Samen met een team enthousiaste medewerkers runt hij de O-KI school op verschillende locaties in Brussel en Brabant. In Frankrijk runde hij 10 jaar lang een centrum in de Mediterraanse Pyreneeën, met een cursuscentrum en retraite-oord. Bart reist regelmatig naar de bergen om er te stappen en te klimmen.
  O-KI kent verschillende shiatsu projecten, onder meer Shiatsu voor kinderen, Shiatsu voor ouderen, Shiatsu voor Blinden, en Shiatsu & Stem Therapie. Hij gidst ook jaarlijks de Yogareis naar Zuid-India. Bart spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits, en heeft noties van Italiaans, Spaans, Thai, Bahasa en Japans.  

   

  Bart's visie is de mens te steunen en te begeleiden naar realisatie, de verbinding met de Bron van Bewustzijn en Leven, tot in het celbewustzijn van het fysieke lichaam. Door bewust in het leven te staan, voelt Bart de kracht om eventuele moeilijkheden in het leven, te kunnen aanvaarden en te benutten voor groei.  Enerzijds een zachte maar consequente Yoga en werk-discipline en anderzijds regelmatige ontspanning in verbinding met de natuur staan centraal in zijn leven. Dit Bewustzijn deelt Bart in zijn vele activiteiten : zijn Integrale Transformatieve Yoga lessen, Meditatieavonden, individuele sessies Shiatsu en Reiki, Shiatsu initiatiecursussen, en opleidingen in Stoelmassage, Merkaba Meditatie, en de professionele Shiatsu opleiding en EmoShiatsu. Met bewustzijn en respect voor ieders groei leidt hij de O-KI Groep van 7 medewerkers.

   

  FR | NL | ENG

  MENU

  Centrum voor Lichaamstherapieën