Martine Hoerée (°1966) is creatrice en directrice van de School voor Cranio Sacraal Auto Dynamisch CSAD, en mede-directrice van O-KI.

 

Ze begon te werken als Cranio-sacraaltherapeute in 1998. Gedreven door een innerlijke zoektocht, verliet ze haar loopbaan in de paramedische sector. Ze reisde naar Arizona, waar ze Navaho-medicijnmensen ontmoette, die haar gidsten bij de Vision-Quest en andere ceremoniële geneeswijzen. Gedurende 15 jaar begeleidde ze zweethut-ceremonies volgens deze traditie, Vision Quests, en ze begeleidt nog steeds Stilte-retraites in de Mediterraanse Pyreneeën. “Tijdens mijn eerste Quest in de woestijn ging ik in diepe stilte; ik had het gevoel dat ik opgenomen en gedragen werd door een ritmische golfbeweging, samen met de rotsen, de bomen en de lucht om me heen. Heel de omgeving, de natuur rondom leek te ontstaan in een oceaan van licht, alsof elke molecule als een vonkje oplichtte. Ik had nog nooit de realiteit op deze manier ‘van binnenuit’ waargenomen. Toen ik de Craniosacrale Biodynamica leerde kennen, begreep ik dat het een uitdrukking van de ‘Primaire Ademhaling’ was, zoals door W.G.Sutherland omschreven werd. Nadat ze als cranio-sacraal-therapeute afstudeerde bij Peirsman, verdiepte ze zich in de Craniosacrale Biodynamica, van Franklin Sills, bij wie ze ook les volgde in Engeland. 

 

Verder is ze ook opgeleid in Stemtherapie (Rotterdam), een lichaams-gerichte therapie, die ze zelf gedurende 10 jaar onderwees. “De primitieve stem bevrijdt de oorspronkelijke levenskracht. Traumatische ervaringen in mijn leven en werk, brachten me bij een steeds zachtere aanpak, om het alarmsysteem te kalmeren, laagje per laagje. Dankzij het werk van Peter Levine,  begreep ik dat de aanwezigheid in het lichaam, via lichaamsgewaarwording, de sleutel tot heling is.  Ons werkelijke bestaan wordt versluierd door een on-ophoudend mentaal gebabbel en onze pogingen om onbewuste impulsen te onderdrukken.  Mijn verlangen om te kunnen leven ‘van binnenuit’, vanuit het Celbewustzijn, bracht me tevens bij het werk en de ashram van Sri Aurobindo en Mother. Na lange tijd in Auroville en Pondicherry verbleven te hebben en dankzij de cellulaire yoga van Sri Aurobindo en Mother, begon Martine de ‘beweging’ toe te voegen aan het Cranio-sacrale werk. Ze experimenteerde op zichzelf en ondervond aldus het zelf-genezend vermogen van de beweging bij een cranio-sacrale (zelf-) behandeling. Ze integreerde 3 aspecten: cranio-sacraal, de beweging en de zelf-genezing. Dit was het begin van de Cranio-sacraal Auto-Dynamische Therapie.   Het was een diepe pijn, na een auto-ongeval, die haar duwde en dus ook aanmoedigde bij deze creatieve zoektocht. Toen ze intensief begon samen te werken met Lu Marivoet, bij wie ze hedendaagse dans volgde, werd CSAD verder ontwikkeld en verdiept. 

 

Martine geeft individuele sessies, lessen, opleiding en coaching in Cranio Sacraal en Cranio Sacraal CSAD. Zij heeft een praktijk in Elsene, Watermaal-Bosvoorde en Dworp (St Genesius Rode). In de Pyreneeën nodigt zij u uit tot haar Stilte retraites.

 

Martine Hoerée 

Creatrice en Directrice van de school voor Cranio Sacraal CSAD

Tel : 0493-420.415 

Bart  Dierick

Manager et Directeur van O-KI,
van O-KI Shiatsu en EmoShiatsu

Tel : 0476-999.421

De O-KI Groep & Missie

 

Onze missie is u helpen om uw Verbinding met de Bron van Ki (de Levensenergie) te vinden en deze te laten stromen. 

 

O-KI bestaat uit een team van 8 professionele medewerkers,

onder de leiding van Bart Dierick.

 

U maakt wellicht kennis met een of meerdere van onze medewerkers :

​ 

 

 

 • Bart Dierick, stichter en directeur van O-KI, geeft professionele behandelingen en opleidingen in Shiatsu, O-KI Shiatsu, StoelShiatsu, EmoShiatsu, Stemtherapie, Reiki, Meditatie, en zijn Yoga van de Transformatie. Zie verder op deze pagina voor de volledige biografie.

 

 • Martine Hoerée, creatrice van de School voor Cranio Sacraal CSAD, geeft professionele behandelingen en opleidingen in Cranio Sacraal en Cranio Sacraal Auto Dynamisch. Zij nodigt u tevens uit op haar individuele Stilte retraites in de Pyreneeën. Zie verder op deze pagina voor de volledige biografie.
   
 • Geneviève Delhaxhe was 40 jaar werkzaam als mediateur en geeft de wekelijkse lessen Qi Gong voor beginners op maandagochtend.

 

 • Gunther Vandeven, professioneel musicus klassieke muziek, geeft professionele Shiatsu behandelingen op ontspannend en revitaliserend  niveau en opleidingen O-KI Shiatsu.​

 

 • Aurélie Nogues, professionele zangeres, auteur en compositrice, met 20 jaar beroepservaring. Ze nodigt u uit voor haar activiteit " Oser Chanter "!

 

 • Lu Marivoet, dansdocente en medestichter van Cranio Sacraal Auto Dynamisch, geeft professionele behandelingen en opleidingen in Cranio Sacraal en Cranio Sacraal Auto Dynamisch.
   
 • Blue Kechichiglonian, van Amerikaanse oorsprong, geeft professionele Shiatsu behandelingen op ontspannend en revitaliserend  niveau en initiatiecursussen. Hij geeft tevens de wekelijkse lessen Yoga en Stretchings volgens de vijf elementen op maandag en donderdag.
   
 • Karo Pauwels geeft de wekelijkse yogalessen op maandag- en donderdagavond.​

 

 • Didier Foucart, papa van vijf kinderen, geeft professionele behandelingen Shiatsu op ontspannend en therapeutisch niveau, shiatsu voor kinderen, en professionele opleidingen O-KI Shiatsu.

 

 • Stefanie Van der Elst is reflexologe en docente, met specialisatie in reflexologie voor kankerpatiënten. Zij geeft de basisopleiding voetreflexologie bij O-KI. 

 

Wanneer u O-KI contacteert, per  email of telefoon (of sms, whatsapp, skype, messenger)
antwoordt Bart en gidst u naargelang uw behoeften
naar de meeste passende behandeling en medewerker/ster. 

Bart Dierick (°1965) stichtte in 1998 O-KI, is directeur en manager van O-KI : centrum voor lichaamstherapieën. 

 

Hij studeerde en oefende Shiatsu relaxatie therapie, revitalisatie therapie en regeneratie therapie en heeft een voltijdse praktijk.  Hij werd docent Shiatsu en werd erkend door de nationale en Europese shiatsu federaties als docent A**.Hij richtte de O-KI Shiatsu- en Reikischool op in 1998. Tien jaar lang leefde hij in Azië waaronder Japan, waar hij zich verdiepte in Shiatsu aan meerdere scholen en meesters, waaronder Kishi, Kimura-san, Masunaga, en Namikoshi. Hij doet meer dan 20 jaar Aikido en volgde les bij verscheidene sensei’s in Japan. Hij volgde er ook de volledige opleiding Reiki in de Reiki Radiance traditie, en werd erkend als Reikimeester bij Yukie Yabuki te Setagaya. 

 

Gedreven door Ziels-realisatie, volgde Bart cursussen en workshops in een breed spectrum van disciplines: Healing, Oosterse filosofie (Gent), Psychotherapie, Cranio Sacraal Therapie, Alchemische Relaxatie en Hypnotherapie (Bonnac, France), Aikido (Japan, Zwitserland, Belgie), NLP, the Work (NL), Yoga (India en Canada), Antroposofie en Steinerpedagogie (Dornach in Zwitserland & Stuttgart in Duitsland). Hij was witte monnik in de traditie van het Therravada Boedisme (Vipassana) (Isan, Thailand),  Zenmeditatie (Yokohama), No-mind meditatie, de Merkaba Meditatie en de Flower of Life bij Drunvalo Melchisedek (Canada, Egypte), Biologische Decodering (Brussel), Voice Dialogue (Leuven), Stemwerk (Brussel), en ondernam vele Sweatlodges en  Vision Quests (Frankrijk, USA). Hij beoefende Loving van Barry Long, Being Well (India), oliemassage,Deep Tissue Massage (Andreï), Kunst-therapie volgens de methode van Arno Stern (Frankrijk) en volgens de Antroposofie (Stuttgart). Hij verbleef vele jaren in India in verscheidene yogacentra in India (Risikesh, Osho, Calcutta, Thiruvannamalai) en Tibet; en ontdekte uiteindelijk de Integrale Yoga van Sri Aurobindo in Pondicherry en Auroville, waar hij jarenlang verbleef. Bart ondernam avontuurlijke reizen doorheen India, Iran, het midden oosten, Egypte, Australie, USA, Hawaï, Costa Rica, en reisde jarenlang heel Azië door: van Burma tot de Filippijnen, van China tot Indonesië.  

In de klassieke sector werkte hij bij een communicatiebedrijf en een internationale bank.  Aan de American Hotel en Motel Association studeerde hij hotelmanagement, en werkte in de hotelbranche in verschillende locaties waaronder Italië, Thailand, Frankrijk, Malaysia en Australië. In Malaysia werkte hij als consultant. Hij werkte als coach, gaf relaxatiecoaching en workshops in bedrijven. Bart weet zijn ervaring in het bedrijfsleven op een unieke manier te integreren in zijn praktische aanpak van menselijke thema's en de innerlijke zoektocht van elke mens. Bart is ook papa van een zoon en voogd van een jongen. 
Bart werkt sinds 1998 dagelijks met shiatsu en creëerde EmoShiatsu en de Shiatsu van de Cellulaire Transformatie. Bart en zijn shiatsuschool werd 20 jaar geleden erkend door de Belgische en Europese Shiatsu federaties. Hij werkte lang samen met Martine Hoerée, stemtherapeute, en samen creëerden ze de prachtige combinatie Shiatsu en Stemtherapie. Bart geeft regelmatig opleidingen Shiatsu & Stem. Samen met een team enthousiaste medewerkers runt hij de O-KI school in Brussel (Elsene en Watermaal Bosvoorde). In Frankrijk runt hij het centrum La Villa Clara in de prachtige natuur in de Mediterraanse Pyreneeën, met cursussen en Stilteretraites. O-KI kent verschillende shiatsu projecten, onder meer Shiatsu voor kinderen, Shiatsu voor ouderen, Shiatsu voor Blinden, en Shiatsu & Stem Therapie. Hij gidst ook jaarlijks de Yogareis naar Zuid-India. Bart spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits, en heeft noties van Italiaans, Spaans, Thai, Bahasa en Japans.  

 

Bart's visie is de mens te steunen en te begeleiden naar realisatie, de verbinding met de Bron van Bewustzijn en Leven, tot in het celbewustzijn van het fysieke lichaam. Door bewust in het leven te staan, voelt Bart de kracht om eventuele moeilijkheden in het leven, te kunnen aanvaarden en te benutten voor groei.  Enerzijds een zachte maar consequente Yoga en werk-discipline en anderzijds regelmatige ontspanning in verbinding met de natuur staan centraal in zijn leven. Dit Bewustzijn deelt Bart in zijn vele activiteiten : zijn Integrale Transformatieve Yoga lessen, Meditatieavonden, individuele sessies Shiatsu en Reiki, Shiatsu initiatiecursussen, en opleidingen in Stoelmassage, Merkaba Meditatie, en de professionele Shiatsu opleiding en EmoShiatsu. Met bewustzijn en respect voor ieders groei leidt hij de O-KI Groep van 8 medewerkers.

 

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën