Reiki Radiance

 

Energetische Opleiding en Reiki Coaching met Bart Dierick.

  

Reiki is een Japanse vorm van stressvermindering met een enorm aantal heilzame en helende voordelen. Reiki kent aktiverings rituelen, genaamd inwjdingen, en een reeks van symbolen en klanken om de universele energie te kanaliseren en te richten.

 

U kan ook zelf opgeleid worden in Reiki Coaching waardoor u een geconcentreerd kanaal voor Universele Energie, de Levenskracht zelf, wordt. U verbindt zich daarmee meer met uw intuitieve vermogens. Deze energie kan u overbrengen naar uzelf, andere mensen, dieren, planten, situaties of doorheen de tijd. Reiki is zowel op fysisch, energetisch, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak werkzaam.

 

De Reiki opleiding die ik aanbied is gegroeid uit de klassieke Japanse Reiki opleiding en inwijdingen, en de inzichten vanuit mijn eigen groeiproces. Deze coaching biedt u structuur voor uw eigen groei.

 

De opleiding Reiki Radiance wordt gegeven in vier niveau’s.

U ontvangt de Reiki inwijdingen zoals ik ze zelf heb ontvangen, tijdens mijn verblijf in Japan in de jaren 1990 bij Yukie Yabuki. Trouw aan de Japanse traditie geef ik alle inwijdingen enkele op individuele basis. Elk niveau komt overeen met een belangrijk thema in het spirituele groeiproces. Deze thema’s worden individueel doorwerkt tijdens de cursus en bij het huiswerk. De opleiding is een ingrijpend gebeuren en vergt volledige toewijding en verbintenis.

 

Reiki niveau 1 heeft 4 inwijdingen. U leert u uzelf te helpen door uzelf te accepteren hoe u NU bent. Hoe kan u uzelf en deze realiteit volledig aanvaarden in volledige liefde voor het huidige moment.  Het kunnen inzien van oude programmatie brengt werkelijke Aarding. We onderzoeken onszelf en ontmaskeren schadelijke gewoonten en overtuigingen. We komen in Bewuste Aanwezigheid, in het fysisch lichaam.

Dit proces schept een enorme zelf-aanvaarding en liefdevolle vreugde. Het geeft u de mogelijkheid uw eigen (verboden) innerlijke kracht terug te winnen. Dan hoeven we geen energie van anderen op te eisen of energie nutteloos weg te geven. We leven in een universum van Overvloed. Dan is de weg vrij om dingen innerlijk te verbeteren zoals de intuitie het aangeeft.

 

We leren de standaard en de vrije handopleggingtechnieken. We helen de pre-intellectuele pijn, zoals Bengt Stern het ons uitlegt. Theorie & praktische oefeningen in zelf-inzicht en aanvaarding, meditatie, aarding, praktische chakra- en auraleer, voelen, zuivering en opbouw, Quantuminzicht. Een stap naar het kunnen aanvaarden van Liefde.

 

Reiki niveau 2 met 3 inwijdingen, geeft u de mogelijkheid tot een grotere toepassing door de vereniging van het fysieke, emotionele en mentale lichaam. U wordt ingewijd in de reiki-symbolen, het zijn de dragers van uw Intentie. U leert uzelf en anderen te helpen met Reiki, ook op afstand, en om uzelf dagelijks in een groter bewustzijn te plaatsen. Het wordt mogelijk om onverwerkte thema’s uit het verleden consequent aan te pakken en om het dikwijls angstige, afgewezen en eenzame Innerlijke Kind werkelijk te helen en te blijven koesteren. Een stap om de mentale vermogens op een juiste en harmonische manier te benutten.

 

Het 3e niveau Reiki is bedoeld voor mensen die willen leven in een spirituele aspiratie en het eigen portentiëel realiseren. Daarvoor zal het nodig zijn om elke situatie te zien als een uitnodiging tot Bewust Zijn. Het oplossen van ongezonde schuld- en schaamtegevoelens. Door drie inwijdingen ontvangt u het ‘Meester symbool’ waardoor u aanvaardt ten dienste te staan voor wat Sri Aurobindo ‘het Supramentale’ noemt. We oefenen krachtige Zelf-realisatie technieken. Het vergt een diepgaande invraagstelling: wat kom ik hier eigenlijk doen in dit leven op deze planeet? We zien onze angsten onder ogen en werken met de eigen creatieve vermogens, om zo in ware volwassenheid te staan: kwetsbaar en zelfstandig.

 

Reiki niveau 4 is de leraarsopleiding: we nemen volle verantwoordelijkheid voor ons leven: ‘Mijn leven spiegelt volledig mijn overtuigingen’. U leer tom zelf inwijdingen te geven en mensen te begleiden in hun spiritueel en energetisch groeiproces. U leer tom neutraal en steunend naast iemand te kunnen staan.

 

Tijdens het hele verloop van de opleiding staat ‘het Contact met de Bewuste Zijnstoestand’ centraal. Hierdoor wordt de macht van uw verleden en de alledaagse emoties en gedachten afgezwakt.

Bij elk niveau krijgt u huiswerk en een dagelijkse energetische discipline die onontbeerlijk is voor de groie, en verplicht is indien u verdere inwijdingen wenst. Meer kracht brengt meer vreugde en ook meer verantwoordelijkheid. Reiki is bewuste helende aandacht vanuit inzicht.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die bereid is om innerlijk te willen groeien. Reiki is makkelijk te combineren met andere therapieën of technieken.

 

Praktisch​ : Reiki niveau 1

 

Met : Bart Dierick is Reiki Meester in de 4e graad, en docent Reiki sinds 1998. Hij werd ingewijd in de vier graden door Yukie Yabuki  in Japan. 

Inhoud Reiki 1 : u ontvangt de 4 inwijdingen van Reiki 1e niveau en de cursus Reiki 1. Zie het programma onderaan op deze pagina.  

Wanneer : Het traject Reiki niveau 1 duurt minimum 6 weken. We beginnen met een openingsritueel, waarna er minstens een periode van 3 weken volgt als voorbereiding. Dan zijn er twee opeenvolgende dagen van elke vier uur initiatie en cursus. Dan komt de minstens drie weken durende oefening- en zuiveringsperiode met minstens één uur reiki praktijk per dag. We eindigen met een nazicht en sluitingsmoment.

Prijs: 590 euro voor heel het traject Reiki 1 op individuele basis. 

Inschrijving : enkel na contact met Bart  

Taal : Nederlands, Frans, Engels, Duits.

Waar : te 1050 Elsene en 1170 Watermaal Bosvoorde in België; en in de Pyreneeën, 66500 Frankrijk. 

Ik neem veel tijd voor elke initiatie. Tijdens niveau Reiki 1 bij voorbeeld, werken we 10 uur samen. Een ander aspect van mijn aanpak is de sluitingsmodule na elke inwijding, om de energie te aarden,  en we voorzien voldoende tijd voor individuele vragen.

 

In Reiki 1 leert u :

 • De energetische basistechnieken
 • Tijd te nemen voor uzelf
 • De volledige Reiki behandeling met de handopleggings technieken, de juiste intentie, juiste ademhaling, houdingen en het behandelingsplan.
 • De theorie et praktijk van chacra- en auraheling
 • De energetische matrix die de basis is van ons bestaan
 • Het mechanisme van creatie van materie door niet-materie
 • De behandeling Reiki 1 op uzelf en anderen, en de Reiki Dagelijkse Discipline

 

 

Reiki 1 met Bart brengt u tot een zelfstandig Inzicht en een koesterende bescherming van uw gevoeligheid. Het is een enorm geschenk dat u aan uzelf geeft, een methode die u leert uzelf lief te hebben.

 

 

 

Reiki is een Japanse techniek en betekent ‘ Universele Levensenergie ‘. Het is een oude helings methode reeds beschreven in de sutra’s door een volgeling van de Buddha, 2500 jaar geleden. Deze methode werd herontdekt in de 19e eeuw door Mikao Usui.

 

 

Door handoplegging of op afstand wordt de energetische stroom geactiveerd. Deze harmonisering geeft een gevoel van welzijn, stimuleert de zelfhelende krachten in het lichaam en steunt de persoonlijke ontwikkeling. De emotionele heling krijgt een speciale plaats in de therapie. Het brengt een diepe ontspanning vanuit volledige zelfaanvaarding. Ze verterkt de levensenergie in lchaam en geest. 

 

 

Wat kan u verwachten van dit groeiproces:

 

 • Aanvaarden en dan verzachten van pijn
 • Meer tijd kunnen schenken aan uw prioriteiten
 • De aandacht naar binnen kunnen richten
 • Versterken van uw zelfvertrouwen.
 • Grotere gevoeligheid en een verfijnde waarneming
 • Meer vriendelijke correctheid voor uzelf en anderen.
 • Het verwerken en oplossen van oude thema’s en disharmonische overtuigingen, negatieve gedachtenpatronen en geërfde codes.
 • Een verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel voor uzelf en het leven.

 

 

 

 

 

 

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën