De 9 O-KI Shiatsu types

 

Shiatsu is een ideale manier om te kunnen ontspannen, ziekten te voorkomen, en onze mentale, emotionele en fysische gezondheid te stimuleren.  Shiatsu is een traditionele massagevorm zonder olie, waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam, en strek- en optrektechnieken worden gebruikt. De zelfgenezende krachten worden ondersteund, dit door het kalmeren of activeren van de energiestroom in de energiebanen van het lichaam.  

 

O-KI Shiatsu kenmerkt zich door een respectvolle benadering van de integriteit van u als mens en van uw energetische situatie. We nemen de tijd om naar u te luisteren en u de gepaste behandeling voor te stellen. Uniek in O-KI Shiatsu is de combinatie van het geleidelijk opbouwende contact en  de specifieke  traagheid van de bewegingen. Dit garandeert een diepe werking in de energiebanen in heel het lichaam. Deze energiebanen (meridianen) en de vele acupunctuurpunten (tsubo's) staan in verbinding met de overeenkomstige organen en beïnvloeden voortdurend hun fysische en emotionele werking.   

 

We respecteren de orde van de natuur, dankzij de logica van de vijf elementen, van waaruit wij bestaan. Het is dus geen lineaire benadering van de mens en gezondheid, maar een verenigende benadering : een harmonisatie in het geheel. 

 

Dankzij de Holistische benadering wordt u zelf een deel van de oplossing. Wij bieden een voedende en veilige omgeving die een heling uitnodigt. We werken naar een harmonisatie van de voortdurend bewegende interactie van de vijf elementen. Dit geaard evenwcht manifesteert zich op fysisch, mentaal/emotioneel en spiritueel niveau. O-KI Shiatsu steunt uw innerlijke kracht. 

Naar Boven

FOTO GALLERIJ

 

Praktisch :

 

Met : een van onze 5 O-KI Shiatsu behandelaars Een behandeling duurt een uur of anderhalf uur. Na een gerichte anamnese en een energetische observatie, wordt u uitgenodigd op een zachte natuurlijke Japanse futon. U blijft steeds aangekleed, voorzie gemakkelijke natuurlijk kledij (er is een kleedkamer ter plaatse). 

Talen : Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans.

Waar : in een van onze praktijkruimten in en rond Brussel : 1050 Elsene , 1170 Watermaal Bosvoorde , 1180 Ukkel , 1970 Wezembeek-Oppem en 1420 Eigenbrakel

 

 

EmoShiatsu & Shiatsu Decodering
in geval van 
afhankelijkheid, schadelijke emoties

Ontspannende & Revitaliserende Shiatsu  
in geval van 
stress, vermoeidheid, gevoel van “teveel”​

Shiatsu voor ouderen
in geval van 
stress, pijnen, moeheid​

Structurele & Regenererende Shiatsu
       in geval van 
probleem in spieren , skelet, gewrichten​

Zuiverende & Ontzurende Shiatsu
in geval van 
verzuring en civilisatose​

​Shiatsu & Stemtherapie
in geval van 
blokades (adem, expressie, actie)​

Shiatsu & Intuition
in geval van 
moeilijke orientatie in het leven​

Shiatsu in zit
in geval van  fysieke spanningen in hetbovenlichaam

Shiatsu bij Burn - Out
Professionele opvolging vanuit eigen ervaring. Bij stress, overgevoeligheid, overactiviteit​

Stress, migraine, rugklachten, lusteloosheid, lichamelijke spanningen, depressiviteit, verlaagde weerstand, gewrichtspijnen, menstruatieklachten, stress, vermoeidheid, uitputting, verteringsproblemen, slapeloosheid, circulatiestoornissen, angsten, nekpijn, whiplash, CVS, immuniteitsproblemen, allergie, verteringsproblemen, astma…​

O-KI Shiatsu behandelingen

De 9 O-KI Shiatsu types

Dit zijn, vanuit onze 20 jaar lange ervaring, de 9 basistypes waarmee wij werken.
Wanneer u ons contacteert kijken we samen welke behandeling het meest aan uw noden voldoet.

 

 

 

Bart Dierick (°1965) , oprichter en directeur van O-KI sinds 1998 , heeft een krachtige groep van vijf vakkundige medewerkers in O-KI Shiatsu gevormd.    

Wanneer u ons contacteert, kijken we samen welke shiatsu-therapeut het best aan uw behoeften voldoet.

 

 

 

 

"Ik heb al veel geleerd van jullie. Ik denk soms dat ik voor een stuk "genezen" ben doordat ik een aantal dingen, die ik onbewust aan het wegduwen was, in de ogen heb durven kijken​"

"Hallo Bart, dank nog eens voor de heerlijke ervaring gisteren en de leerrijk gesprek, je hebt mij veel geholpen, veel zekerheid gegeven! Lieve groeten, en het beste voor jou en je gezin"

"Dag Bart, ik zal je binnenkort contacteren voor een tweede shiatsu-sessie. De eerste sessie heeft me ongelooflijk goed gedaan en de nawerking is indrukwekkend, een oprechte dank"

"Dag bart, bedankt voor de moeite. Ik ben vandaag bij Sophie gegaan en het heeft me veel deugd gedaan, ik ben blij met de behandeling. Tot spoedig."

GETUIGENISSEN​

Ons basis behandelingsplan volgt  4 helingsfasen. U geeft zelf aan welke u wenst te ervaren en of u en hoe snel u naar een volgende fase wenst te gaan. Steeds creëren we eerst een veilige en beschermende omgeving om vanuit aanvaarding in een lichamelijke en mentale rust te komen.

 

Op het juiste moment, kunnen we verder “voelen wat er is”, het is een vrijwillige aanvaarding van alles wat er is. Hierdoor versterkt uw innerlijke alertheid, en krijgt u een diepere aanwezigheid in het lichaam. Door de tijdsdruk en haast in ons dagelijks leven, worden we makkelijk innerlijk afwezig. Door meer aanwezigheid in het lichaam versterken we de basis van heling: verbinding. Dat is “thuis komen in jezelf”.

 

Indien gewenst kunnen we vanuit deze veiligheid, bewust kiezen om los te laten. We elimineren lichameijke en emotionele balast. Met de ruimte die ontstaat en de verdere steun die we bieden, ontstaat de groeiende realisatie van een nieuwe harmonie in lichaam en geest.

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën