Bewegen in Bewustzijn : « Het Aanwezige Lichaam » met Lu 

 

 

Luisteren naar de beweging in je lichaam, naar je lichaam in beweging

 

Op verkenning gaan in de ruimtes van het lichaam, de ritmes en de steunvlakken, het gewicht en de verbindingen. Op jezelf en met anderen. In vrije beweging en via aangereikte bewegingsthema’s. Met respect voor wat er hier en nu, binnen in je en rondom je, in beweging komt. 

 

"Dans? Ongekende daden van het lichaam zoekend naar het Zijn" - D. Dupuy

 

Het Aanwezige Lichaam nodigt uit om het bewustzijn in het lichaam te brengen en te steunen op het bewustzijn in de cellen. We gaan wegen vinden die het mogelijk maken dat dit bewustzijn zich uitdrukt. We creëren een ruimte waarin je jezelf anders dan gewoonlijk kan ervaren, waarin je jezelf kan verrassen en andere keuzemogelijkheden geven. Daar zijn verschillende wegen naartoe, die telkens andere lagen van ons wezen aanspreken.

Stretchings volgens de 5 Elementen, met Blue

 

Gezondheid is in ieder van ons aanwezig, maar vele omgevingsfactoren mengen zich en vermijden een positieve uiting ervan. Ik nodig u uit om deze innerlijke gezondheid te stimuleren, om ze terug te laten manifesteren. Zo verkrijgen we weer onze lichtheid en ons dagelijks welzijn.  

 

Deze  lessen beginnen met een volledige stimulatie van het gehele energetische lichaam en een bewustzijnsoefening om de innerlijke wereld te voelen. We gebruiken hiervoor oefeningen 

- spanning losmaken door vibratie 

- gewrichten versoepelen

- stimulatie van de energie in de meridianen door DO-IN, in de juiste richting van de energiestroom.

- de yogische ademhaling  

 

Dan gaan we verder met stretchings die de soepelheid van de gewrichten, pezen en ligamenten verzekeren, stretchings die de KI stroom versterken in de meridianen, statische en dynamische yoga houdingen om kracht te creeëren in het energetisch centrum van de mens (kikai tandèn)

 

We eindigen elke sessie met een ontspanningsmoment : bewuste ademhaling, de helende lichaamspositie van metaal element, en de aandachtsoefening om bewust de weldaad van de hele sessie te doorvoelen in lichaam en geest

Wekelijkse cursussen

Zachte Yoga en Ontspanning (Shivananda & Hatha Yoga), met Karo

 

We starten elke sessie met onthaasting, een meditatie in zit, en het losmaken van de gewrichten.

 

Wanneer het mentale meer tot rust is gekomen, doen we een serie van asana’s en ademhalingsoefeningen (pranayama) zoals Bastrika en Kapalabhati. Yogahoudingen:

  • In staande houding
  • De stretchings naar voor
  • De draaiende stretchings
  • De stretchings naar achter
  • De omkeringen 

 

We wisselen de houdingen af met subtiele oefeningen en rustfazen om de innerlijke circulatie vrij te maken. Met Sanskriet klanken en mantra’s, en met geleide en stille meditaties brengen we het menaal/emotionele tot diepe rust. We beoefenen ook de vijf Tibetanen, en de Zonnegroet. We eindigen steeds in diepe rust (sarvasana) en innerlijke aanwezigheid.  Beginners zijn ook welkom.  

 

Yoga van de Transformatie, met Bart Dierick

 

Elke sessie volgt drie stappen:
 
1- Dynamiserende en Zuiverdende Yoga, met yoga oefeningen en transformerende oefeningen volgens de transformerende cyclus der vijf elementen zoals ontwikkeld door Bart Dierick. Oefeningen uit de Aïkido, de Pranayama (ademhaling) en Shivananda yoga, om de verinnerlijking (potentiëel) te versterken. Oefeningen met de Stem om de veruiterlijking (realisatie) te versterken. Op het einde centreren en evenwichts harmonisatie door ademhalingsoefeningen en uiteraard talrijke yoga-asana reeksen.
 
2- Vipassana wandelende Meditatie, de ademhaling harmoniseren, de aarding en het aanvoelen van het innerlijke ritme. 
Het versterken van het inkeren naar het Innerlijke Zijn. Het fysisch lichaam bewust zijn vanbinnenuit, de ademhaling en het vitale (emoties) en mentale evenwicht.
 
3- Meditatie in Zit, het bewust worden van de energetische stroming, in stilte. Aanwezig zijn en durven luisteren naar het Bewustzijn, zich verbinden met je innerlijke bron.  Deze nieuwe energie kunnen gebruiken in het dagelijkse leven.
 
Bart Dierick deelt vanuit zijn ervaringen , met name voor deze yogaklas zijn ervaringen als Boedistische monnik in Thailand, Aikido-ka in Japan, Sadhak van de integrale yoga van Sri Aurobindo in India, en als oprichter van de O-KI Shiatsu.
Bart beoefent reeds 25 jaar yoga, hij werd opgeleid in Canada (Shivananda Yoga), in India (Risikesh) en door Kajani (Auroville).

Sri Aurobindo Meditatie met Bart Dierick

 

Het Bewustzijn durven verwelkomen

 

Meditatie met Bart Dierick volgens de discipline van de integrale yoga: een stille meditatie afgewisseld met voorgelezen teksten van Sri Aurobindo en The Mother

 

.De teksten zijn gericht om het persoonlijke Bewustzijn te versterken en te verinnerlijken, zich te kunnen openen voor de innerlijke wereld, in het Hier en Nu.

 

Het doel is ons te openen om het Supramentale Bewustzijn zoveel mogelijk te ontvangen, tot in het niveau van de cellen van het fysieke lichaam. De eerste stap is oprechtheid in de yoga en het oefenen van de mentale stilte. 

Het Aanwezige Lichaam

Elke maandagavond

Stretchings

Elke dinsdagmiddag

Zachte Yoga

Elke donderdagavond

Yoga van de Transformatie

Eenmaal per maand

Sri Aurobindo Meditatie

Een zondagavond per maand

Qi Qong

Elke maandagochtend

Praktisch :


Met : Lu Marivoet
Data en Uren :  elke maandag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 18:30 tot 20 uur. U kan de lessen komen volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal : deze cursus is in het Nederlands (en het Frans of Engels indien gewenst)
Prijs: 15 euro per sessie of 12 euro per sessie met een 10beurtenkaart (zelfde kaart voor alle wekelijkse lessen)   
Kledij : kledij waarin u zich goed in voelt en makkelijk kan bewegen. Voorzie ook sokken of slofjes. Er is een kleedkamer ter plaatse.

Qi Gong Bewegingen ter versterking van de gezondheid. 

 

Qi Gong is een traditionele Chinese discipline, meer dan 5000 jaar oud. "De natuur is voortdurend in beweging, de mens moet zich blijvend versterken"  (uit de Yi-King)

 

Qi betekent energie, de adem ; en Gong betekent het werk, het bereiken. Letterlijk betekent Qi Gong " Beheersen van Energie", of " Werk van de Adem".

 

In China worden gezondheidsoefeningen beoefend sinds duizenden jaren. De oefeningen hebben als doel de Levensenergie te aktiveren en in evenwicht te brengen.

 

De beweging is het zichtbare aspect, maar het doel van deze discipline gaat veel verder dan  dat. Het gaat , onder andere, om het ontwikkelen van een innerlijk welzijn, en het lichaam te voelen ademen en leven.

 

Om zich te kunnen ontwikkelen en handhaven, heeft het lichaam beweging nodig. Indien we te weinig bewegen, zogenaamd omdat we ons te oud voelen zal het lichaam demineraliseren en de geest stagneren. In beweging blijven is dus uiterst belangrijk. 

 

Ik nodig u uit om samen te bewegen volgens de principes van Qi Gong, in een sfeer van wederzijds respect en aandacht. De oefeningen in deze cursus hebben een zachte aanpak, met trage bewegingen. Zonder enige verplichting of druk, kan ieder de bewegingen doen in overeenstemming met de eigen conditie.

Praktisch :


Met : Geneviève Delhaxhe
Data en Uren :  elke maandag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 10:30 tot 12 uur.      U kan de lessen komen volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal : deze cursus is enkel in het Frans
Prijs : Tot eind december 2018 : 5 euro per sessie. Vanaf januari 2019: 15 euro per sessie of 12 euro per sessie met een 10beurtenkaart (zelfde kaart voor alle wekelijkse lessen)   
Kledij : kledij waarin u zich goed in voelt en makkelijk kan bewegen. Voorzie ook sokken of slofjes. Er is een kleedkamer ter plaatse.​

Praktisch : 

 

Met : Bart Dierick 
Data  :  zondag 9/12, zondag 30/12, zaterdag 26/1, zondag 24/2, zondag 24/3 
Uren : van 19 tot 20:30 uur.  U kan de  meditatie volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal :  in het Nederlands, Frans en Engels.
Prijs: 5 euro per sessie 
Kledij : makkelijke kledij. Voorzie sokken of slofjes en een dekentje. Er is een kleedkamer ter plaatse.

Praktisch :

 

Met : Blue Kechichiglonian
Data en Uren :  elke dinsdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 12 tot 13 uur.      U kan de lessen komen volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal : deze cursus is in het Frans en Engels (met noties van het Nederlands)
Prijs: 15 euro per sessie of 12 euro per sessie met een 10beurtenkaart (zelfde kaart voor alle wekelijkse lessen)   
Kledij : kledij waarin u zich goed in voelt en makkelijk kan bewegen. Voorzie ook sokken of slofjes. Er is een kleedkamer ter plaatse.

Praktisch :

 

Met : Bart Dierick
Data : dinsdag 11/12, donderdag 27/12, dinsdag 22/1, dinsdag 26/2
Uren : van 19 tot 20:30 uur.      U kan de lessen komen volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal : deze cursus is in het Nederlands (en Frans / Engels)
Prijs: 15 euro per sessie of 12 euro per sessie met een 10beurtenkaart (zelfde kaart voor de andere wekelijkse activiteiten)   Kledij : kledij waarin u zich goed in voelt en makkelijk kan bewegen. Voorzie ook sokken of slofjes. Er is een kleedkamer ter plaatse.

Praktisch :

 

 

Met : Karo Pauwels
Data en Uren :  elke donderdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 19 tot 20:30 uur.  U kan de lessen komen volgen op eender welk moment, het is niet nodig om aan te melden.   
Waar : O-KI, E. Keym Plein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde 
Taal : deze cursus is in het Frans (met enkele noties van het Nederlands)
Prijs : 15 euro per sessie of 12 euro per sessie met een 10beurtenkaart (zelfde kaart voor alle wekelijkse lessen)   
Kledij : kledij waarin u zich goed in voelt en makkelijk kan bewegen. Voorzie ook sokken of slofjes. Er is een kleedkamer ter plaatse.

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën