Cranio Sacraal :

Onze visie & Introductie

Cranio-Sacraal is een subtiele, niet-manipulatieve, lichaamsgerichte methode.  
Door een luisterende, lichte aanraking kan men het Cranio-Sacraal ritme  voelen en het zelfgenezend vermogen  aanspreken.

 

Tijdens een behandeling wordt terug ruimte gecreëerd rond zowel lichamelijke als mentale spanningen. Het verbindt de twee hersenhelften waardoor de uitwisseling en samenwerking (tussen yin en yang, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen creatief en rekenkundig) beter stroomt. 

 

Het verhoogt aldus de levenskwalliteit.

 

Wat is Cranio-Sacraal Auto-Dynamisch? (CASD) ? 

 

 

Cranio-Sacraal Auto-Dynamisch is een Biodynamische benadering van de Cranio-Sacraaltherapie, waarbij men zichzelf leert behandelen via uitwisseling van sessies op de tafel, via meditaties en lichaamsbeweging. Celbewustzijn opent zich tijdens de behandeling op de tafel en ook tijdens de begeleide meditaties en praktijk van de beweging.  Natuurlijke bewegingen, die de spiraliserende dynamiek van de ontwikkeling van de weefsels respecteert, ondersteunt de zelfhelende krachten van het lichaam. . Ook mensen met bewegingsproblemen en chronische pijnen hervinden de toniciteit en draagkracht dankzij deze zachte, en tegelijk dynamische methode.

 

Het aspect van de beweging werd ontwikkeld door Martine Hoerée.  Ze studeerde af aan de Cranio-sacraal Academie Peirsman.  Daarna heeft ze zich laten inspireren door de Cranio-Sacral Biodynamics’ volgens F. Sills en haar praktijk en lessen zijn hierop nog steeds op gebaseerd.Vanuit onderzoek, jarenlange ervaring en vooral vanuit haar voortdurende zorg voor de ‘autonomie van de mens’, werd het aspect van de " zelfbehandeling in beweging " toegevoegd en volledig geïntegreerd.    Craniosacraal Autodynamisch ( CSAD ) is dus een Bio-Dynamische benadering van de Cranio Sacraal Therapie, met de integratie van Autonomie (zelfbehandeling) en Dynamiek (beweging). CSAD werd verrijkt en verder ontwikkeld en ondersteund via de intense samenwerking met Lu marivoet. 

 

Wie kan de opleiding CSAD volgen?

 

De opleiding cranio- sacraal auto-dynamisch CSAD kan u volgen - zonder enige voorkennis 
- als aanvulling van uw (medische/paramedische/humane/energetische) vorming  (Kinesitherapie, Verpleegkunde, Ostheopatie, Faciatherapie, Shiatsu, manuele Therapie, Kinesiologie, Massage, zorgverlening, Caoching,.. - voor uw persoonlijke ontwikkeling; om terug te leren ‘voelen’ en meer toegang te krijgen tot de lichaamswijsheid en het ‘innnerlijk weten’  of als ondersteuning en ontspanning bij chronische vermoeidheid, pijn, …
 -als beoefenaar of lesgever dans, beweging, yoga, qicong, ..om uw gevoelskwalliteiten te verfijnen

 

 

Hoelang duurt de Opleiding?

 

De opleiding van 3 Cycli ( = 9 modules) is gespreid over ongeveer 2 jaar, in totaal is er 200 uur intensief les.

 

U bepaalt zelf de duur van de opleiding omdat u zich per Cyclus kan inschrijven.

 

Het structuur van de opleiding

 

De opleiding omvat 3 Cycli: 
1) CYCLUS 1 telt 2 modules: Module 1 Initiatie  + Module 2 Verbinding Schedel Sacrum  en een Oefendag (OD) . Na deze Cyclus kan u aanvaard worden , via een eenvoudige aanvraag , om verder te gaan met de opleiding. 

2) CYCLUS 2 telt 4 Modules: Bekkenbodem, het Bekken en de Psoas / Het Diafragma, het Centrum en de Extremitéiten van het Lichaam / het Hart / de Schedelbeenderen. + 2 Oefendagen  + Tutorial.
TUTORIAL: Deze tutorial wordt u aangeboden om u de mogelijkheid te geven om samen met de docent, uw kennis en kunde te tonen, nadat u Module 1 tem 6 hebt gevolgd. U geeft een behandeling CSAD, gebruik makend van de technieken die u tijdens alle vorige modules geleerd en ingeoefend hebt. De docent biedt u zijn/haar inzichten, verbetert indien nodig, en evalueert op het einde uw werk.  Zo weet u exact waar u staat bij de aanvang van Module 7, zodat u ten volle de kennis en technieken kan integreren van Cyclus 3. Om aanvaard te worden tot Cyclus 3 moet u eerst, met succes, de tutorial volbracht hebben.

3) CYCLUS 3 telt 3 Modules : Module 7  Alarmsysteem, 8  Celbewustzijn/ ‘ignitions’ en 9 Synthese + 1 Oefendag..

4) TEST EN GETUIGSCHRIFT: Op het einde van al de 9 modules, kan u zich inschrijven voor de test (kennis en praktijk) om het certificaat te ontvangen. 
De opleiding wordt gegeven in het Nederlands en Frans.

 

- Naar de data van de opleiding

- Aanwezig Zijn: workshop voor iedereen die zijn/haar relatie wil verdiepen: Relatie met zichzelf, de andere, Het Leven...!

- Introductie Cranio Sacraal : we behandelen de basisprincipes van de cranio sacraal therapie. Deze dag is gericht naar eenieder die kennis wil maken met het weldoende effect van cranio sacraal, en u kan invoelen of deze opleiding u aanspreekt; of voor studenten die het aangeleerde komen oefenen. Zondag 29 September van 10 uur tot 16:30 uur. Bijdrage 50 euro.

Foto's 

"Het is een enorme stap voorruit in mijn transformatie proces en hiervoor ben ik je zo dankbaar. Ook is het zo dat ik zelf de moed bijeen raap om uit mijn comfort zone te kruipen, ik mag er zijn en ik hoef mij niet meer te verbergen." M.

Getuigenissen​

"De sessie was zeer intens. Tijdens mijn wandeling daarna voelde ik veel beweging. De behandeling heeft in mijn onderbewuste het één en ander wakker gemaakt en geherprogrammeerd. Deze is nodig om de cyclus door te breken van de chronische ziekte die mijn lichaam me duidelijk maakt. De dag van vandaag ben ik dankbaar dat mijn lichaam me deze signalen geeft, het is lang zo niet geweest." O.

 

"Voor de eerste keer in lange tijd heb ik gegeten en er echt van genoten zoals ik vroeger deed. Ik at niet omdat het moest. en toen ik in het water ging voelde het ook heel anders aan.  Ik voel me vandaag zo goed dat ik niet eens de intentie heb gehad een sigaret op te steken. ik ben u dankbaar". A

 

"Aag ook net een mailtje sturen. Eerst en vooral om jullie te bedanken. Gisteren in een park in Amsterdam heb ik de bewegingen geoefend die ik van Lu en Martine heb geleerd. Ik heb echt heel veel meegenomen van de week bij jullie.... en niet enkel van de cursus zelf. Echt heel erg bedankt !" D.

FR | NL | ENG

MENU

Centrum voor Lichaamstherapieën