Voor meer informatie of een afspraak:  Telefoon & SMS & WhatsApp & Facetime:  0476-999.421     
Email: U kan van ons contactformulier gebruik maken. Of schrijf naar o-ki@o-ki.be


Wegbeschrijving & Openbaar vervoer naar  O-KI Watermaal-Bosvoorde en O-KI Elsene :

 
e. keym 41O-KI , E. Keymplein 41 , 1170 Watermaal-Bosvoorde : Kaart

 

Met de auto: heel dichtbij

- via de E411 en de grote ring : directe toegang via het Leonardkruispunt

- vanuit centrum Brussel en de kleine ring: Troonlaan, Waversesteenwegn, Generaal Jacqueslaan, Louisalaan

- van Ukkel langs de Franklin Rooseveltlaan

- van Waals Brabant, via de Terhulpsesteenweg, Waterloosesteenweg, Vorstlaan

- dichtbij de VUB en ULB, Elsene, Ouderghem, Etterbeek, Woluwe, St-Genesius-Rode, Hoeilaart, Overijse en Tervuren

- van de Grote Ring : vlakbij de afrit autostrade E411

- van uit het centrum van Brussel via de Troonlaan of Louisalaan

Met het openbaar vervoer:
Bus,Tram:
bus 17: van het metrostation Beaulieu naar E. Keymplein (slechts 3 haltes).
bus 41: haltes aan metrostation Hermann-Debroux en Demey.
bus 95 : van het centrum van Brussel (de Beurs) en station Heiligenborre, Troon en Luxemburg (Europese commissie).
bus NO8 : van centrum Brussel (de Beurs)

Trein: station Watermaal (lijn 161) is op slechts 2 minuten te voet!.
Deze trein rijdt tussen Brussel Noord (18 minuten) tot Watermaal (E. Keym) en Gembloux.
met volgende haltes :
Brussel Shuman : 11 minuten
Brussel Luxemburg (EC) : 8 minuten
Etterbeek : 4 minuten
Hoeilaart (13 min) ; Ter Hulpen (17 min) ; Genval (20 min)
 
Metro:  Metro Beaulieu is slechts 10 minuten te voet
Villo: Station Keym (Nr 293) : is juist aan O-KI
Taxi: Station Waterwildlaan is juist aan O-KI

 

Vanaf het E.Keymplein ga naar rechts om de hoek van de bakker La Brioche. Dertig meter verder, langs de Avenue de Sauvagine, neem de oprit links naar het plein van het grote gebouw.

   e  e. keym 41

 

 

 

 


université 61

O-KI Elsene:  Hogeschoollaan 61, 1050 Elsene (dichtbij de VUB) : kaart

 

Met de auto: heel dichtbij

- de Generaal Jacques laan

- de VUB en ULB

- van de Grote Ring : vlakbij de afrit autostrade E411

- van uit het centrum van Brussel via de Troonlaan of Louisalaan

 

 

Met het openbaar vervoer:

Bus:

- Bus 71 : halte ULB, inde Hogeschoollaan zelf. Komt van het Brouckèreplein, metro Delta in Oudergem, koninklijk paleis , Naamse poort, Flageyplein.

- Tram 94 : gaat van "Stade" naar het Trammuzeum in Woluwe. Halte "ULB", aan kruispunt Buyl laan en Hogeschoollaan. Komt van Bockstaelplein, Kruidtuin, Zavel, Louisalaan, naar 'Shopping Woluwe' en naar Watermaal Bosvoorde.
- Tram 25 : gaat van  het Rogierplein naar Boondael station. Halte ULB, aan kruispunt Buyl laan en Hogeschoollaan. Gaat langs het Noordstation, Montgomery, Generaal Jacques laan.
- Bus 95 : van de Beurs naar Wiener (Watermaal Bosvoorde). Halte aan het kerkhof van Elsene aan het begin van de Hogeschoollaan, dan 3 minuten te voet.
- Tram 7 : gaat van Vanderkindere (Ukkel, Churchill) tot het Heysel statium. Halte 'Buyl' op de Generaal Jacques laan. Dan ofwel tram 94, of 5 minuten te voet.
- Bus 41 : gaat van Héros (Ukkel, Defrélaan) naat Watermaal Bosvoorde. Halte 'Brasilie' en dan tram 25 of 94 (4 haltes).

 

Trein:  station Etterbeek is slechts 10 minuten te voet, of via bus 95.

Metro: halte Delta is 10 minuten te voet.

 

 

 

 

Voorstelling van de O-KI Groep

 

O-KIDidier Foucart (°1971) is reeds zeven jaar actief bij O-KI.
Hij is gelukkige en bezige vader van vijf kinderen.

Didier volgt met zijn levenspartner en yogadocente Kristina de visie van de integrale yoga van Sri Aurobindo.


Gepassioneerd door O-KI Shiatsu, waarbij tijdens zijn sessies het aanvoelen en de gehele mens centraal staat.

 

Hij geeft individuele sessies relaxerendeSshiatsu, therapeutische Shiatsu en EmoShiatsu, voor volwassenen en ook voor kinderen.

 

Didier is ook Docent Professionele Shiatsu , erkend door de Nationale en Europese Shiatsu Federaties,

en geeft een ruim aanbod aan cursussen shiatsu en leidt het project Shiatsu voor kinderen.


Hij geeft individuele sessies in Cranio CSAD en is assistent in de opleiding Cranio Sacraal AutoDynamisch CSAD.

 

Didier heeft een enrome kennis die hij met veel geduld en toewijding deelt.

Hij straalt een eerlijke, optimistische en enthousiaste energie uit die het mooiste in de mens naar boven haalt en versterkt.

 

 

 

 

O-KI ShiatsuGunther Vandeven (°1979)
studeerde klassieke zang aan de conservatoria van Leuven en Amsterdam en is regelmatig te horen op de internationale concertpodia. 


Via zijn zangleerkrachten kwam Gunther tijdens zijn studies reeds in contact met het gedachtegoed van het holisme en de oosterse filosofieën en leerde hij ook het ademwerk van Ilse Middendorf kennen. 


De kennismaking met deze filosofieën en het energetische werk dat hij met de adem ervoer, begonnen meer en meer zijn blik op de wereld en het leven te kleuren.  Uiteindelijk bracht dit alles hem bij shiatsu.  Aangespoord door de schoonheid van oprecht intermenselijk contact en bezield door het wonder van het leven zelf, zet Gunther zijn ‘shiatsu-weg’ verder bij O-KI.

 

Gunther spreekt Nederlands, Engels, Frans, Duits en Italiaans.

 

Hij geeft toegewijde behandelingen in Relaxerende Shiatsu en Shiatsu & Ademwerk.

En is docent initiatiecursussen O-KI Shiatsu

He also gives shiatsu courses in English.

 

 

 

 

 

 

 

 


CSAD Cranio Sacraal Auto Dynamisch met Martine HoereeLu Marivoet (°1965) is therapeute en docente CSAD en geeft de wekelijkse cursus dinsdagavond Het Aanwezige Lichaam

 

Ik werkte 20 jaar als danseres, choreografe en dansdocente. Mijn eigen benadering van de dans en hoe ik die overbracht naar anderen, ontwikkelde zich al doende, voelend en luisterend naar wat zich in en rond mij afspeelde. Zo werd ik me bewust van de pijlers die voor mij van wezenlijk belang zijn en die mijn werk en creaties dragen. Het begint bij het opschorten van oordelen en luisteren naar je lichaam, er respect voor hebben, voor je eigen lichaam en dat van de anderen. Autonomie is daarmee verbonden, verantwoordelijk zijn voor jezelf. Ik besteedde veel aandacht aan het ontplooien van alle waarnemingssystemen van het lichaam. Die bleken een sleutel te zijn naar het bewust ervaren van de constante verbinding met en interactie tussen wat er binnen in het lichaam gebeurt en in de tijdruimte rondom. We zijn allemaal deel van een groter geheel en hebben er een invloed op, of we dat nu beseffen of niet.

Mijn permacultuurtuin doet die ervaring van verbondenheid nog dieper in mij doordringen. Hij toont mij het zelfregulerend en zelfhelend vermogen van de natuur. Ik leer er de cycli van het leven te begroeten en de tijd te waarderen die nodig is om te kiemen, te groeien en te rijpen.

 

Met die schat aan ervaringen die verschillende niveaus van bewustzijn aanspreken, benader ik de biodynamische craniosacraaltherapie van Franklyn Sills. Gedurende een jaar assisteerde ik Martine in de uitbouw van de unieke CSAD combinatie van beweging en craniosessies op een tafel. Ik geraakte in de ban van de embryonale ontwikkeling van het menselijk wezen en werd gefascineerd door de werking van de hersenen, de manier waarop verschillende lagen van onze hersenen ons gevoel, ons begrijpen en ons gedrag beïnvloeden. Momenteel verdiep ik mij in de materie van trauma en traumaverwerking van Peter Levine.

 

Ik geraak er hoe langer hoe meer van doordrongen dat alles in essentie zeer duidelijk en eenvoudig is, als je maar luistert, voelt en observeert zonder onmiddellijk te interpreteren en te oordelen. Mezelf als volledigheid ervaren, deel uitmakend van het Leven in al zijn verschijningsvormen en van het groeiproces van het Bewustzijn, vult mij met een diepe cellulaire vreugde en dankbaarheid. Lu geeft individuele sessies Cranio Sacraal CSAD en is docent in de opleiding CSAD. Ze is vlot drietalig Nederlands, Engels en Frans.

 

 

O-KI Shiatsu Reflexologie

Martine Renard (°1962)

 

geeft, enkel in het Frans, sessies Voetreflexologie en de opleiding Voetreflexologie

meer info: http://www.o-ki.be/fr/adresse-contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

yoga O-KINicolas Chkifi.  Geboren in Brussel, keerde Nicolas Chkifi 15 jaar geleden terug naar zijn geboortestad. Hij is professioneel muzikant, jazzdrummer en componist, gediplomeerd aan het Conservatorium van Brussel en het Lemmens instituut te Leuven.  Nicolas is gepassioneerd door de muziek in het  algemeen, door improvisatie, door klanken, het bestuderen van muziek, het onderzoeken van beweging, de ergonomie van het lichaam, en de ademhaling.    

Omwille van zijn interesse in Indische muziek en filosofie, ontdekte Nicolas Yoga in de loop van 2006. Al snel was hij verkocht aan yoga, voor de meervoudige weldadige effecten die het beoefenen van yoga met zich mee brengen, zowel op lichamelijk als psychologisch vlak.  Sindsdien zijn zijn passie en nieuwsgierigheid naar yoga blijven ontwikkelen, dankzij de vele lessen en cursussen bij verschillende leraars, waaronder ook in Indië.   Vandaag maakt yoga integraal deel uit van zijn dagelijkse leven, dankzij een dagelijkse oefening en een enorme toewijding.  Verrrijkt door de verschillende opleidingen beslist hij om in 2014 zijn kennis te delen en via privélessen Yoga en aan kleine groepjes.   Nicolas is momenteel in opleiding tot Iyengar Yoga docent

 

CV Yoga : Iyengar Yoga Class with Viviane Gutlener ; Iyengar Yoga Class with Antonella Cusimano ; Intensive Yoga Teacher Week Class with Usha Devi in India, Rishikesh;  Sivananda Yoga Class in Sivananda Ashram, India, Rishikesh;   National Convention with Faeq Biria ; National Convention with Abhijata Sridhar ; Iyengar Yoga Class with Willy Bok & Rita Poelvoorde ; 4x Sampoorna Yoga Retreat ; Iyengar Yoga Teacher Training Course

Nicolas geeft yoga elke dinsdag van 12 tot 13 uur

 

 

 

 


martineMartine Hoerée (°1966) is mede-creatrice en directrice van de CSAD-opleiding


Ze begon te werken als Cranio-sacraaltherapeute in 1998. Gedreven door een innerlijke zoektocht, verliet ze haar loopbaan in de paramedische sector. Ze reisde naar Arizona, waar ze Navaho-medicijnmensen ontmoette, die haar gidsten bij de Vision-Quest en andere ceremoniële geneeswijzen. Gedurende 15 jaar begeleidde ze zweethut-ceremonies volgens deze traditie, Vision Quests, en ze begeleidt nog steeds Stilte-retraites in de Mediterraanse Pyreneeën. 
“Tijdens mijn eerste Quest in de woestijn ging ik in diepe stilte; ik had het gevoel dat ik opgenomen en gedragen werd door een ritmische golfbeweging, samen met de rotsen, de bomen en de lucht om me heen. Heel de omgeving, de natuur rondom leek te ontstaan in een oceaan van licht, alsof elke molecule als een vonkje oplichtte. Ik had nog nooit de realiteit op deze manier ‘van binnenuit’ waargenomen. Toen ik de Craniosacrale Biodynamica leerde kennen, begreep ik dat het een uitdrukking van de ‘Primaire Ademhaling’ was, zoals door W.G.Sutherland omschreven werd. 
Nadat ze als cranio-sacraal-therapeute afstudeerde bij Peirsman, verdiepte ze zich in de Craniosacrale Biodynamica, van Franklin Sills, bij wie ze ook les volgde in Engeland. 

Verder is ze ook opgeleid in Stemtherapie (Rotterdam), een lichaams-gerichte therapie, die ze zelf gedurende 10 jaar onderwees. “De primitieve stem bevrijdt de oorspronkelijke levenskracht. Traumatische ervaringen in mijn leven en werk, brachten me bij een steeds zachtere aanpak, om het alarmsysteem te kalmeren, laagje per laagje. Dankzij het werk van Peter Levine,  begreep ik dat de aanwezigheid in het lichaam, via lichaamsgewaarwording, de sleutel tot heling is.  Ons werkelijke bestaan wordt versluierd door een on-ophoudend mentaal gebabbel en onze pogingen om onbewuste impulsen te onderdrukken.  Mijn verlangen om te kunnen leven ‘van binnenuit’, vanuit het Celbewustzijn, bracht me tevens bij het werk en de ashram van Sri Aurobindo en Mother.”  Na lange tijd in Auroville en Pondicherry verbleven te hebben en dankzij de cellulaire yoga van Sri Aurobindo en Mother, begon Martine de ‘beweging’ toe te voegen aan het Cranio-sacrale werk. Ze experimenteerde op zichzelf en ondervond aldus het zelf-genezend vermogen van de beweging bij een cranio-sacrale (zelf-) behandeling. Ze integreerde 3 aspecten: cranio-sacraal, de beweging en de zelf-genezing. Dit was het begin van ‘Cranio-sacraal Auto-Dynamisch’.   Het was een diepe pijn, na een auto-ongeval, die haar duwde en dus ook aanmoedigde bij deze creatieve zoektocht. 
Toen ze intensief begon samen te werken met Lu Marivoet, bij wie ze hedendaagse dans volgde, werd CSAD verder ontwikkeld en verdiept. 

Martine geeft individuele sessies, lessen, opleiding en coaching

 

 


Bart Dierick O-KI ShiatsuBart Dierick (°1965) is de grondlegger van O-KI.
Hij studeerde Shiatsu relaxatie therapie, revitalisatie therapie en regeneratie therapie en heeft een voltijdse praktijk en de O-KI Shiatsu- en Reikischool sinds 1998. Hij is erkend docent aan de nationale en europese shiatsu federaties A**.

Acht jaar lang leefde hij in Azië waaronder Japan, waar hij zich verdiepte in Shiatsu aan meerdere scholen, waaronder Seiki bij Kishi, Zen-Shiatsu bij Kimura-san, Shiatsu in de school van Masunaga, en Aikido bij verscheidene senseis. Hij volgde er ook de volledige opleiding Reiki in de Reiki Radiance traditie tot 'Reikimaster' , bij Mevrouw Yukie Yabuki te Setagaya. 

 

Gedreven door Ziels-realisatie, volgde Bart cursussen in: Healing, Oosterse filosofie, Psychotherapie, Cranio Sacraal Therapie, Alchemische Relaxatietherapie (Bonnac, France), Aikido (Japan, Zwitserland, Belgie), NLP, the Work, Yoga, Antroposofie en Steinerpedagogie (Dornach Zwitserland, Stuttgart Duitsland). Hij was witte monnik in de traditie van het Therravada Boedisme met Vipassana- en Zenmeditatie (Isan, Thailand), volgde de Merkaba en Flower of Life bij Drunvalo Melchisedek (Canada, Egypte), Biologische Decodering, Voice Dialogue, Zenshiatsu, Stemwerk, ondernam een Vision Quest (USA). Hij verbleef vele jaren in India in verscheidene spirituele centra en ontdekte uiteindelijk de Integrale Yoga van Sri Aurobindo (India). Avontuurlijke reizen doorheen India, Iran, het midden oosten, Egypte, en zuid oost azië van Burma tot Indonesië. Hij beoefende Loving van Barry Long, Being Well (India), massage, No-mind, Deep Tissue Massage (Andreï), en proefde de Kunst-therapie volgens de methode van Arno Stern (Frankrijk) en volgens de Antroposofie (Duitsland). In 2008 kregen hij en zijn echtgenote en levenspartner Martine, een prachig geschenk: hun zoon Aaron.

 

In de 'klassieke sector'  werkte hij bij een communicatiebedrijf en een internationale bank.  Aan de American Hotel en Motel Association studeerde hij hotelmanagement, en werkte in de hotelbranche in verschillende locaties waaronder Italië, Thailand, Frankrijk, Malaysia en Australië. In Malaysia werkte hi als consultant. Hij werkte als coach, gaf relaxatiecoaching en workshops in bedrijven. Bart weet zijn ervaring in het bedrijfsleven op een unieke manier te integreren in zijn praktische aanpak van menselijke thema's en de innerlijke zoektocht van elke mens.

 

Bart werkt sinds 1998 dagelijks met shiatsu en creëerde EmoShiatsu en Shiatsu in de Cellen. Samen met een team enthousiaste medewerkers runt hij de O-KI school in Brussel Elsene en Watermaal Bosvoorde, en in Frankrijk het centrum La Villa Clara in de prachtige natuur in de Mediterraanse Pyreneeën, waar ze cursussen aanbieden voor groepen tot 20 personen. O-KI startte verschillende shiatsu projecten  'O-KI Shiatsu voor kinderen' en 'O-KI Shiatsu voor ouderen' , Shiatsu voor Blinden, en Shiatsu & Stem Therapie.
Bart spreekt vlot Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Hij gidst samen met Martine ook energetische vakanties naar India. 

 

Bart's visie is de de mens te steunen en te begeleiden naar realisatie, dat is de integratie van de spirituele levende aanwezigheid, tot in de celbewustzijn van het fysieke lichaam.

Behandelingen in Shiatsu, EmoShiatsu, Shiatsu&Stem, op afspraak. Reiki-initiaties en coaching tevens op individuele basis.

 

Door bewust in het leven te zijn, voelt Bart de kracht om eventuele moeilijkheden in het leven, en voor onszelf,  te kunnen aanvaarden.  Enerzijds een zachte maar consequente Yoga discipline en anderzijds regelmatige ontspanning staan centraal in zijn leven, en van hieruit vloeit bewustzijn naar het hele leven. Het gevoel hiervan kan  je zelf ervaren tijdens een  yoga klas op dinsdagavond of een meditatieavond op zondag, Bart zal je hier warm ontvangen. Bart geeft naast individuele sessies ook de O-KI Shiatsu initiatie cursussen en cursussen Shiatsu Stoelmassage en doceert de professionele therapeutische opleiding Shiatsu derde jaar. Hij geeft met veel aandacht en toewijding de traditie van de Merkaba Meditatie door. Met bewustzijn en respect voor ieders groei leidt hij de O-KI Groep. 

 

 

 bart&martine bart martine bart&martine  Bart Dierick

Bart en Martine ...steeds in Evolutie...groeiend samen sinds 2006... 

 

 

 

O-KI
ondersteunt de zelfhelende kracht