Shiatsu is een ideale manier om te de-stresseren en ziekten te voorkomen.

Shiatsu stimuleert uw mentale, emotionele & fysische gezondheid.


Shiatsu of acupressuur is een traditionele massagevorm zonder olie, waarbij druk wordt uitgeoefend en ook strek- en optrektechnieken worden gebruikt. Bij toepassing ervan worden de zelfgenezende krachten in ons lichaam ondersteund door het kalmeren of activeren van de energiestroom in de energiebanen.

 

Deze energiebanen (meridianen) en de vele drukpunten (tsubo's) staan in verbinding met de overeenkomstige organen en beïnvloeden hun fysische en emotionele werking.

Tijdens een sessie zit of ligt u, gekleed, op een japanse futon.

 

Shiatsu kan mogelijk een effectieve oplossing bieden aan tal van symptomen, omdat naar de oorzaak gezocht wordt. Problemen als : migraine, rugklachten, lusteloosheid, lichamelijke spanningen, depressiviteit, verlaagde weerstand, gewrichtspijnen, menstruatieklachten, stress, vermoeidheid, uitputting, verteringsproblemen, slapeloosheid, circulatiestoornissen, angsten, nekpijn, whiplash, CVS, immuniteitsproblemen, allergie, verteringsproblemen, astma.  En natuurlijk ook gewoon omdat het zo eenvoudigweg zalig doet ontspannen.

 

 

We werken in vier fasen, waarbij u zelf aangeeft naar welke diepgang kan gegaan worden.

Steeds werken we eerst om diepe ontspanning te realiseren in heel het lichaam.Dit is onze " diep relaxerende shiatsu " , een ware weldaad voor lichaam en geest !

In een tweede fase kunnen we dieper in het lichaam gaan voelen wat er is, een vrijwillige aanvaarding van wat er nu is, eenvoudigweg omdat het er is. Daarmee kunnen we werken aan een sterkere alertheid, en de diepere eigen aanwezigheid terug in het lichaam brengen. De verbinding van aandacht en lichaam herstellen. Vele mensen voelen enkel hun lichaam als het pijn doet, terwijl ware gezondheid steunt op een voortdurende ontspannen aanwezigheid in het lichaam...

In de derde fase, in overeenstemming met de persoon, kunnen we oude symptomen loslaten,het elimineren van balast zowel lichameijk als emotioneel, overtuigingen, waarden, gewoonten. In deze fase geven wij sterke steun aan de persoon. Hiermee ontstaat spontaan de realisatie van een nieuwe harmonie van lichaam en geest.

 

 

Individuele sessies O-KI Shiatsu acupressuur behandelingen :

 

O-KI ShiatsuDiep Relaxerende Shiatsu ( Welness Shiatsu) : een waar geschenk voor uzelf, zalig genieten en diep ontspannen.

We passen de behandeling aan aan uw specifieke noden.  Geniet van diepe ontspanning met een volledige lichaamsbehandeling  of naar specifieke zones zoals de rug, nek, schouders, benen, armen, buik, aangezicht, voeten. We helpen u om uw eigen ritme terug te voelen en te kunnen volgen. 

 

 

 

O-KI ShiatsuStructurele Shiatsu : lichaamshouding, structuur en steun verbeteren in het fysieke lichaam.

Revitaliserende Shiatsu: het beter laten stromen van de energie in het lichaam, de werking van de organen en klieren.

Regenererende Shiatsu : het behandelen van specifieke klachten door shiatsudruk op tsubos en meridianen. Focus op de versterking van de innerlijk ki.  

Shiatsu & Coaching: een sterke combinatie naar verbinding van body + mind + visie

 

 

O-KI ShiatsuEmoshiatsu is de combinatie van regenererende shiatsu technieken met inzichten uit de totale biologie en technieken voor emotionele bevrijding.
EmoShiatsu werd ontwikkeld door Bart Dierick.  Emoties hechten zich aan materie, aan de cellen; en beïnvloeden de werking van de cellen. Emoties die niet verwerkt werden vormen de oorzaak van disharmonie. EmoShiatsu is het bevrijden van emoties door het vasthouden van acupunctuurpunten , om een nieuwe helende stroom uit te nodigen. We werken fysiek en tegelijk emotioneel via specifieke tsubo's. We werken in de behandeling naar een bevrijding van oude blokkades, naar een diepere vrijheid en zelfstandigheid. 

 

 

 

O-KI Stem ShiatsuStemShiatsu werd ontwikkeld vanuit de samenwerking van Bart Dierick en Martine Hoerée. 

Spanningen worden uit het lichaam verwijderd tijdens de shiatsusessie door het gebruik van Stemtherapie. 

Shiatsu & Zang: met Gunther, professioneel zanger en shiatsubeoefenaar.

 

 

 

O-KI Shiatsu ReflexologieShiatsu Reflexologie

Diepe ontspanning en re-generatie van het hele lichaam en de werking van de verschillende stelsels.

 

 

 

O-KI ShiatsuShiatsu & Sport: Spieren worden gestretcht na inspanningen, ook stretching van spieren die niet gebruikt worden in de beoefende sport, een volledig aanpak. Goed voor de bloedsomloop, een betere doorbloeding, sneller spierherstel, goed voor de gewrichten. Bij contactsport, de energie opnieuw laten circuleren op de plekken die geraakt worden. Dieper contact Geest en Lichaam. Betere ademhaling door rechtere houding. Versterking core lichaam met bewegingen waardoor betere houding, ademhaling en prestaties (vooral voor joggers, enkel benen zijn sterk). Diepere stretching met shiatsu. Meer bewustwording van het lichaam, slimmer gaan sporten.

 

 

O-KI Stoel Shiatsu

Stoel Shiatsu:

Ontstpannende Shiatsu voor mensen die moeilijk de nek kunnen draaien, whiplash. Of voor een korte vinnige massage van rug, schouders, nek en hoofd. Korte tijdsduur van ongeveer 20 minuten.  

 

 

 

O-KI ShiatsuShiatsu & Decodering. Gelukkig zijn begint met het besef dat de mens zich niet ten volle kan manifesteren wegens disharmonische programmaties (waarden) uit het verleden.

Zo dienen syptomen, ziekten en conflicten om ons te helpen deze disharmonische programma's bewust te worden.
Met dit inzicht, een kort gesprek en de helende shiatsu aanraking in de energiebanen, kunnen we de disharmonische programmaties uit het verleden ontcijferen, begrijpen, ze loslaten en  kan er een helende evolutie op gang komen.  Wanneer we bewust zijn geworden van onze oude controlerende of zelfs destructieve waarden (codes), kunnen we samen nieuwe waarden kiezen, die het geluk steunen.   Enkel mentale herhaling is niet genoeg, de nieuwe waarden moeten tot in de cellen neerdalen.
Hercodering gebeurt op spiritueel niveau, mentaal, emotioneel en dan lichamelijk, tot in de cellen, de lichaamshouding en onze alledaagse gewoonten.

Cellulaire Shiatsu (" Silent-mind Shiatsu ") : Tijdens de sessie richten we op een ontspannen manier ons naar de indaling van het Supramentale Bewustzijn in alle lichaamscellen.  De therapeut bevind zich in Silent mind en opent zich volledig als intrument voor een groter bewustzijn.  Specifiek voor mensen met een sterke spirituele aspiratie. 

 

 

 

O-KIShiatsu voor kinderen : Didier is familievader van vijf kinderen en specialiseerde zich in Shiatsu voor kinderen. Shiatsu laat het kind toe om , in deze drukke en gejaagde tijd , ee (blijvende ) rustpauze te vinden, om zo het contact vanbinnen terug te vinden. We leren tevens dat hij/zij diep kan ademen om zelf eventuele spanningen te laten wegstromen.
Zo kunnen storingen zoals nerveusheid, onrustige nachten, fysische spanningen, buikpijn en hoofdpijn aangepakt worden.
Shiatsu bevordert de communicatie van het kind met zichzelf , om zelf bewust te zijn van wat het nodig heeft , en dit met de buitenwereld te delen. Het laat het kind toe een innerlijke struktuur en centrum op te bouwen, helpt hem/haar om zich beter te concentreren en , heel belangrijk, zich goed te kunnen ontspannen. Hij/zij kan zo het leven beleven met meer sereniteit en zekerheid.  Voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Shiatsu voor ouderen: Hier werken we tijdens heel de massage, in respect, aan eenzelfde rustig ritme. Een openbaring voor de persoon naar diepe innerlijke rust. Bij ouderen werken we heel zacht met respect voor het lichaam en de belevenis van de persoon. « Aanvaarden zoals het nu is ».  We richten de behandeling naar het soepel houden van lichaam en geest.
Een shiatsu behandeling geeft warmte, steun, aanmoediging , verlichting voor de persoon, waardoor zeker bij ouderen veel vreugde gebracht wordt, het aanreiken van tederheid en lichamelijk contact. De behandeling is altijd aangepast , in functie van eventuele ziekte en de psychologie van de persoon.  

 

 

 

 

 


Shiatsu is de oude kunst van Energetische Harmonisatie.
Shiatsu stimuleert de circulatie van voedingsstoffen naar de cellen in je lichaam, verhoogt je energieniveau en vergroot je bewustzijn.

 

 

 

Info en Afspraak:  O-KI heeft twee praktijkruimten :

O-KI , Hogeschoollaan 61, 1050 Elsene (aan de VUB) . Kijk op de kaart.

O-KI , De Esplanade, E. Keymplein 41, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Contact : telefoon en sms:   0476-999.421   Email:   o-ki@o-ki.be    Skype: shiatsucranio

 

Met wie ?   Egalement en français, in English, auf Deutsch.

U kan een afspraak maken per telefoon, sms of email. Wanneer u niet kan komen gelieve te verwittigen 24 uur op voorhand.
Annulatie minder dan 24 uur voor de afspraak is de behandeling volledig betaalbaar.

 

U kan ook zelf Shiatsu leren: de Basiscursus Shiatsu en Jaar Opleiding Shiatsu.

 

Spontane reacties:

- Ik heb al veel geleerd van jullie. Ik denk soms dat ik voor een stuk "genezen" ben doordat ik een aantal dingen, die ik onbewust aan het wegduwen was, in de ogen heb durven kijken. V.

- Dag Bart, bij de energiebehandeling van je ben ik tot diepe ontspanning gekomen. Ik dank je. S.
- Hallo Bart, dank nog eens voor de heerlijke ervaring gisteren en de leerrijk gesprek, je hebt mij veel geholpen, veel zekerheid gegeven! Lieve groeten, en het beste voor jou en je gezin. M
- Dag Bart, dank voor alles - sinds ik je ken is mijn leven enorm positief veranderd, :-) !

- Dag Bart, ik zal je binnenkort contacteren voor een tweede shiatsu-sessie. De eerste sessie heeft me ongelooflijk goed gedaan en de nawerking is indrukwekkend, een oprechte dank! L

- Dag Bart, Ik  wou je bedanken dat je mij zo ondersteund in jouw praktijk. Dit voelt diep vanbinnen echt heel goed aan. Dank, A

- Vielen Dank nochmal für Deine Bestärkung und Rat und Dein sehr intelligentes Shiatsu. Bis bald. R

- Dag bart, bedankt voor de moeite. Ik ben vandaag bij Sophie gegaan en het heeft me veel deugd gedaan, ik ben blij met de behandeling. Tot spoedig, M.

- Hallo Bart, We zijn nu een maand verder en wou je mededelen dat het echt echt genieten is van de sinussen die niet meer verstopt zijn . Ik kan me geen winter in mijn leven herinneren waar ik zakdoeken en neus sprays achterwege kon laten. De overvloedige slijmen zijn verdwenen en het metaal element kan weer in balans komen..zalig.. Ben zo blij dat ik het met jou wou delen, tot zeer binnenkort. V

- Dag Bart, je shiatsu behandeling op zaterdag heeft een grote impact op me gehad. Ik kwam thuis met het gevoel dat al mijn cellen aan het uitsterven waren. Plots vloeiden er tranen: Ik ga mijn leven beteren, kiezen voor het leven, niet voor de dood. Daarna voelde ik me opgelucht en "vrij". Heb nog een aantal dagen reuzehonger gehad en heb het gevoel dat er iets "uit" mijn lichaam is nu. Ik voel me lichter. Ik wil je heel erg bedanken, niet alleen voor de behandeling, maar voor je zijn. Wanneer de shiatsu werkelijk tot leven komt verandert alles! E

- Dag Martine Renard, wat een geschenk, die voetreflexmassage, ik voel me fantastisch. Ik heb zoveel liefde gevoeld, recht naar mijn hart. In dankbaarheid, N

- Dag Gunther, onze eerste afspraak in maart  heb ik ervaren had als een mirakel.  Onze sessie was op een vrijdagavond; de zaterdag was ik extreem moe, maar 's zondags was dat over en vanaf dat moment voelde ik me veel minder moe, ik voelde de energieën stromen en ik voelde dat alles weer op zijn plaats zat.  Alsof ik me 14 dagen in de natuur was gaan herbronnen! Dank, G

- Er is ook veel los gekomen na de sessie, en wat  altijd terug komt zijn je woorden...er is iets weggegaan bij jou, zou het mijn moeder niet zijn? Jullie verwezenlijken mooie dingen! A

- Dag Bart, Ik had vrijdagavond mijn eerste Shiatsu behandeling. Ik heb hier enorm van genoten, heb ook al 2 nachten zalig geslapen. zalig om weer even tot rust te komen. Bedankt voor dit mooie geschenk. B

- Dag Bart, dank voor de fijne behandeling waar de valkuil werd omvat en de sterktes in mezelf meer uit gelicht, het ge-raakt worden zowel door de zachte woorden als het fingerspitsgevoel van het intuitieve,mooi en confronterend,super, dank je wel Bart, voor de inzichten die ik mocht horen en voelen. I

 

 

 

Shiatsu = positieve verandering , preventie , totale behandeling

 

O-KI
ondersteunt de zelfhelende kracht